Google Pay nauw samen met Western Union en Wise

  • De mobiele portemonnee van Alphabet (GOOG, GOOGL) betreedt de internationale ruimte voor geldoverdrachten via nieuwe partnerschappen met Western Union (NYSE: WU) en Wise.
  • Vanaf vandaag kunnen Alphabet Pay-gebruikers in de VS grensoverschrijdende betalingen verzenden via het wereldwijde financiële netwerk van bankrekeningen en portefeuilles van Western Union , plus winkellocaties in India en Singapore. Amerikaanse gebruikers kunnen tegen het einde van het jaar wereldwijd geld verzenden.
  • 'De pandemie blijft een verwoestende impact hebben op gemeenschappen, klanten en collega's in vele delen van de wereld, vooral in India en Latijns-Amerika. Dit handige kanaal via Alphabet Pay helpt mensen elkaar te blijven steunen in deze moeilijke tijden, terwijl ze opnieuw bedenken hoe ze kunnen betalen en geld kunnen verplaatsen naar India en Singapore en tegen het einde van het jaar wereldwijd ", zegt Shelly Swanback, President, Western Union Product en Platform.
  • Ook vanaf vandaag kunnen Amerikaanse Alphabet Pay-gebruikers geld sturen naar vrienden en familie in India en Singapore via het platform van fintech-bedrijf Wise. De wereldwijde beschikbaarheid wordt later dit jaar uitgerold.

    Over 2021 verdient het bedrijf uit Mountain View volgens de gepolste analisten uit op 236.97 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 182.53 miljard dollar bedroeg.

    Historische omzetten en resultaten Alphabet in beeld plus taxaties 2020

    koersgrafieken

    Alphabet Alphabet Cloud San Jose ©

    Alphabet
    Alphabet


    Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 59.89 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 87.84 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 25.86 uit.

    Analisten gaan er niet van uit dat het bedrijf over dit jaar dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividend van de internetbedrijven ligt op een schamele 1.12 procent.

    Laatste analistentaxaties rond de 2642 dollar

    De laatste 3 adviezen voor het internetbedrijf zijn afkomstig van KBC Securities, JP Morgan en Goldman Sachs .

    De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 681.06 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 61 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 1352 en de 2431 dollar.

    Historische koersen Alphabet 2007-2021

    koersgrafieken alphabet

    Het aandeel staat om 15.38 0.82 procent hoger op 2271.5 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.