Google laat plan om bankrekeningen aan te bieden vallen

 • Alphabet (GOOG, GOOGL) trekt zich terug van ambitieuze plannen om bankrekeningen aan zijn gebruikers aan te bieden, zo meldt de WSJ.
 • De techgigant wil al een paar jaar overstappen op persoonlijk bankieren, en een opnieuw gelanceerde versie van de Alphabet Pay-app afgelopen november bood gebruikers de kans om 'Plex'-accounts te openen in samenwerking met Citigroup (C) en Stanford Federal Krediet Unie. Het was van plan om dit jaar 11 nieuwe partners toe te voegen.
 • De rekeningen zouden zowel door Alphabet als door de banken worden gebrandmerkt, worden gesynchroniseerd met Alphabet Pay en gebruikers gegevens over uitgaven en besparingen bieden.
 • Maar het bedrijf miste een aantal deadlines en zag zijn interne kampioen voor het project in april verlaten, merkt de WSJ op.
 • In plaats daarvan zal Alphabet zich nu richten op "het leveren van digitale ondersteuning voor banken en andere financiële dienstverleners in plaats van dat wij als aanbieder van deze diensten dienen."
 • En Citigroup zegt dat degenen op de Plex-wachtlijst met andere accounts zullen worden gepitcht en dat Citi in de toekomst naar andere manieren zal zoeken om met Alphabet samen te werken.

  Over 2021 komt de totale omzet van het bedrijf uit Mountain View volgens de analisten uit op 250.72 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 182.53 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Alphabet in beeld plus taxaties 2021

  beurskoers

  Alphabet Silicon Valley Alphabet kantoor ©

  Alphabet
  Alphabet


  Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 68.73 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 100.91 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 27.7 te liggen.

  Dividenduitkeringen worden van het concern niet verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de internetbedrijven ligt op een magere 1.45 procent.

  Laatste taxaties rond de 3300 dollar

  Goldman Sachs , KBC Securities en Credit Suisse gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 838.23 miljard dollar. 85

  Het aandeel sloot vrijdag op 2795.71 dollar.

  Historische koersen Alphabet afgelopen 10 jaar

  beurskoers alphabet

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.