Kraft Heinz koopt Turkse Assan Foods in een deal van $ 100 miljoen

  • The Kraft Heinz Company (KHC +0,4%) koopt Assan Foods van het particuliere Turkse conglomeraat Kibar Holding in een deal die de onderneming waardeert op ~$100 miljoen.
  • Met ongeveer 400 medewerkers is Assan Foods een snelgroeiend bedrijf dat zich richt op sauzen en de binnenlandse markt bedient en exporteert naar ongeveer 50 landen op vier continenten.
  • "Dit is een geweldige kans om onze internationale groeistrategie, gericht op Taste Elevation, te versnellen", zegt Rafael Oliveira, International Zone President bij Kraft Heinz . 'Wij geloven dat Assan Foods een high-performance organisatie is die de beste lokale innovatie en productie van sauzen en tomatenproducten biedt, evenals een aanzienlijk distributienetwerk in het snelgroeiende foodservice-kanaal, waardoor we onze schaal verder kunnen uitbouwen en wendbaarheid door het merk Heinz in Turkije uit te breiden, evenals ons International Taste Elevation-platform breder."
  • De deal zal naar verwachting in de tweede helft van 2021 worden afgerond.

    De omzet van het bedrijf uit Pittsburgh over dit jaar komt uit op 25.3 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2020 toen de omzet 26.19 miljard dollar bedroeg.

    Historische omzetten en resultaten Kraft Heinz in beeld plus taxaties 2020

    fundamantele data

    Kraft Heinz Amsterdam ©

    Kraft Heinz
    Kraft Heinz


    De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 3.32 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 2.66 dollar verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende op 15.54 te liggen.

    Fors dividend Kraft Heinz

    Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1.61 dollar verwacht. Het dividendrendement van Kraft Heinz ligt hiermee op 3.9 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de voedingssector ligt op een aantrekkelijke 2.26 procent.

    De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 50.46 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf juni vorig jaar staat het aandeel maar liefst 30 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 29 en de 45 dollar.

    Historische beurskoersen aandeel Kraft Heinz

    fundamantele data kraftheinz

    Het aandeel sloot donderdag op 41.33 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.