Volvo Trucks verwerft JMC Heavy Duty Vehicle voor ~SEK1.1B

 • Om tegen eind 2022 te beginnen met de productie van de nieuwe heavy-duty Volvo FH-, Volvo FM- en Volvo FMX-trucks in Taiyuan voor klanten in China, heeft Volvo Trucks (OTCPK:VOLAF) JMC Heavy Duty Vehicle Co., Ltd overgenomen ., een dochteronderneming van Jiangling Motors Co., Ltd. voor RMB 0,8B (~SEK 1,1B).
 • 'We zetten ons in om de toekomst van duurzame transportoplossingen vorm te geven. Met onze langdurige aanwezigheid in China vergroten we onze verkoop en breiden we ons sterke netwerk van verkoop- en servicepunten uit samen met onze particuliere dealerpartners. De afgelopen jaren hebben we een snelle ontwikkeling van de logistieke markten gezien en een toenemende vraag naar onze premium trucks en services. Om aan de vraag van Chinese transporteurs te voldoen, is de tijd rijp voor ons om een ??regionale waardeketen op te zetten met onze eigen productie van zware vrachtwagens in China", zegt Roger Alm, President Volvo Trucks.
 • Over een paar jaar zal de fabriek de capaciteit hebben om 15.000 Volvo-trucks per jaar te produceren met het potentieel om de capaciteit verder te vergroten.

  Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Goeteborg op 373.02 miljard SEK. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2021 toen het concern 338.45 miljard SEK verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Volvo in beeld plus taxaties 2021

  aandelenanalyse

  Volvo Badhoevedorp Nederland ©

  Volvo
  Volvo


  De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 31.94 miljard SEK. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 15.43 SEK over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 12.53 te liggen.

  Fors dividend Volvo

  Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 6.8 SEK. Volvo 's dividendrendement komt neer op 3.52 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de automobielproducenten levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 2.78 procent op.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 304.89 miljard SEK. 27

  Om 14.17 stond het aandeel 0.66 procent hoger op 193.3 SEK.

  Historische beurskoersen aandeel Volvo

  aandelenanalyse volvo

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.