Sandvik neemt DWFritz Automation over om de metrologie- en automatiseringsportfolio te versterken

  • Het Zweedse Sandvik (OTCPK:SDVKY) neemt het in Wilsonville, Oregon gevestigde DWFritz Automation over voor een niet nader genoemde prijs.
  • DWFritz is een leverancier van precisie metrologie-, inspectie- en assemblageoplossingen voor geavanceerde productie. In 2020 genereerde het bedrijf een omzet van ongeveer SEK720M (USD 78 miljoen).
  • "Dit is in lijn met onze strategische focus om organisch te groeien en door acquisities in de geavanceerde productieruimte, met speciale focus op industriële software, industriële metrologie- en additieve productieoplossingen", aldus Sandvik President en CEO Stefan Widing.
  • DWFritz zal worden gerapporteerd in de Sandvik Metrology-divisie, binnen de business area Sandvik Manufacturing and Machining Solutions.
  • "Door de overname van DWFritz Automation zullen we ons metrologie- en automatiseringsaanbod verder kunnen uitbreiden. Dit zal niet alleen onze positie versterken, maar zal ons ook in staat stellen om onze klanten volledige metrologische oplossingen aan te bieden - wat de kosten zal verlagen en de kwaliteit zal verbeteren aanzienlijk in hun bredere waardeketen", zegt Kim Hansen, president van de metrologiedivisie in Sandvik-productieoplossingen.
  • Sandvik zei dat de impact op de winst per aandeel in eerste instantie neutraal zal zijn.
  • De transactie zal naar verwachting in de tweede helft worden afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties.

    Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Stockholm volgens de analisten uit op 95.99 miljard SEK. Dit is fors meer dan de omzet over 2021 toen het concern 86.4 miljard SEK verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Sandvik in beeld plus taxaties 2021

    koersgrafieken

    Sandvik Rotterdam ©

    Sandvik
    Sandvik


    Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 13.99 miljard SEK. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 11.14 SEK. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 20.42 uit.

    Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 5.14 SEK verwacht. Het dividendrendement komt hiermee op 2.26 procent te liggen. Het gemiddelde dividend van de industriële bouwkundige bedrijven ligt op een prima 1.62 procent.

    De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 285.37 miljard SEK. 42

    Historische koersen aandeel Sandvik

    koersgrafieken sandvik

    Om 14.20 staat het aandeel 1.36 procent lager op 227.5 SEK.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.