CubeSmart neemt Storage West-platform over voor ~ $ 1,69 miljard

 • CubeSmart (NYSE:CUBE) is een overeenkomst aangegaan om 100% van de uitstaande partnerschapseenheden van LAACO, eigenaar van het Storage West-platform, te verwerven voor ~ $ 1,69 miljard, inclusief ~ $ 40,9 miljoen aan LAACO-schuld die zal worden terugbetaald tegen, of kort daarna, de sluiting.
 • Storage West is de eigenaar en exploitant van 59 self-storage-activa in de zeer gewilde westerse markten van Zuid-Californië (22), Phoenix Solar (17), Las Vegas (13) en Houston (7).
 • Twee van deze eigendommen zijn eigendom van twee afzonderlijke joint ventures, elk voor 50% eigendom van LAACO.
 • "Deze direct aantrekkende transactie is een unieke kans om een ??omvangrijke portefeuille van hoogwaardige activa in het zuidwesten te verwerven. De eigendommen bevinden zich allemaal in de top-40 van MSA's die belangrijke groeimarkten vertegenwoordigen met een sterke demografie die perfect passen bij onze externe groeistrategie en een aanvulling zijn op onze bestaande portefeuille", aldus president en CEO Christopher P. Marr .
 • De aankoopprijs zal worden gefinancierd door opbrengsten van aandelenaanbiedingen en opbrengsten van nieuwe langlopende schuldfinanciering, zoals een termijnlening of schuldbewijzen.
 • Als schuldfinanciering niet beschikbaar is, is het van plan om het resterende deel van de overnameprijs te financieren met de opbrengst van een toegezegde senior ongedekte overbruggingsfaciliteit van $ 1 miljard en/of ongedekte doorlopende kredietfaciliteit.
 • De transactie zal naar verwachting in het vierde kwartaal worden afgerond.

  Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Malvern volgens de analisten uit op 813.04 miljoen dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2021 toen het concern 679.18 miljoen dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Cubesmart in beeld plus taxaties 2021

  financiële analyse

  De meeste analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 224 miljoen dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 1.11 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 49.39.

  Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 1.42 dollar. Cubesmart 's dividendrendement komt hiermee uit op 2.59 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de vastgoedbedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 3.11 procent op.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 10.61 miljard dollar. 71

  Het aandeel sloot vrijdag op 54.82 dollar.

  Historische koersen Cubesmart 2007-2021

  financiële analyse cubesmart

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.