Apple klaagt Israëlisch bedrijf aan dat bekend staat om hacken en spioneren van software

 • Apple (NASDAQ:AAPL) heeft dinsdag een aanklacht ingediend tegen een Israëlisch bedrijf dat bekend staat om het maken en verkopen van software die wordt gebruikt voor door de staat gesponsorde surveillance en het bespioneren van telefoons en communicatie van individuen.
 • Apple (AAPL) heeft de aanklacht ingediend tegen NSO Group en haar moederbedrijf, Q Cyber, bij de Amerikaanse rechtbank voor het noordelijke district van Californië in San Jose. In de aanvraag zei Apple dat de producten en diensten van NSO worden gebruikt om zich te richten op individuele mensen, "inclusief overheidsfunctionarissen, journalisten, zakenmensen, activisten, academici en zelfs Amerikaanse burgers" voor het commerciële voordeel van het bedrijf.
 • "Ze ontwerpen, ontwikkelen, verkopen, leveren, implementeren, exploiteren en onderhouden aanstootgevende en destructieve malware- en spywareproducten en -services die zijn gebruikt om Apple-gebruikers, Apple-producten en Apple aan te vallen, aan te vallen en schade toe te brengen," aldus Appel, in zijn pak. Apple wil dat er een permanent verbod wordt uitgevaardigd dat zou voorkomen dat NSO software, services of apparaten van Apple gebruikt.
 • In een aparte verklaring zei Craig Federighi, senior vice president software engineering van Apple , dat het bedrijf "de veiligste consumentenhardware op de markt" maakt. Federighi zei echter dat bedrijven die door de staat gesponsorde spyware ontwikkelen, Apple (AAPL) ertoe hebben aangezet juridische stappen te ondernemen om meer cyberaanvallen op individuen te voorkomen.
 • "Hoewel deze cyberbeveiligingsbedreigingen slechts een zeer klein aantal van onze klanten treffen, nemen we elke aanval op onze gebruikers zeer serieus", aldus Federighi. "En we werken voortdurend aan het versterken van de beveiliging en privacybescherming in iOS om al onze gebruikers veilig te houden."
 • Apple (AAPL) zei dat het alle iPhone-gebruikers zou waarschuwen die mogelijk zijn aangevallen met een vorm van software genaamd FORCEDENTRY.
 • Volgens Apple (AAPL) gebruikten aanvallers de FORCEDENTRY-software om Apple ID's te maken die vervolgens werden gebruikt om schadelijke gegevens naar de iPhone van een persoon te sturen. Apple zei dat dit vervolgens NSO, of haar klanten, toestond om een ??type spyware genaamd Pegasus op de telefoon van een persoon te installeren zonder hun medeweten."
 • Het bedrijf zei dat zijn eigen servers niet zijn gehackt of gecompromitteerd tijdens de aanvallen.
 • Amerikaanse regeringsfunctionarissen hebben onlangs de kwestie van veiligheidsrisico's ter sprake gebracht in de kwestie van voorgestelde handelsregels van de Europese Unie die Amerikaanse technologiebedrijven zouden verplichten enkele handelsgeheimen met hun rivalen te delen.

  Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Cupertino volgens de analisten uit op 381.61 miljard dollar. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 365.82 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Apple in beeld plus taxaties 2021

  fundamenteel onderzoek

  Apple Kharkiv Sumskaya street ©

  Apple
  Apple


  De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 93.3 miljard dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 5.74 dollar. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 27.32.

  Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 92 cent. Apple 's dividendrendement is dus 0.59 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de hardwaresector ligt op een summiere 1.41 procent.

  Jongste koersdoelen rond de 145 dollar

  ABN AMRO , Barclays en KBC Securities gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 2662.13 miljard dollar. 35

  Het aandeel sloot vrijdag op 156.81 dollar.

  Historische beurskoersen Apple

  fundamenteel onderzoek apple

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.