Alibaba bespreekt de verkoop van een belang van 30% in Weibo aan een Chinees staatsmediabedrijf

 • Alibaba (NYSE:BABA) bespreekt de verkoop van zijn belang van 30% in Weibo (NASDAQ:WB) aan een staatsmediabedrijf in een poging zijn invloed op het Chinese technologielandschap te verminderen, meldt Bloomberg.
 • Weibo (WB), vergelijkbaar met Twitter (NYSE:TWTR) in zijn aanwezigheid op sociale media, zou door Alibaba (BABA) kunnen worden verkocht aan Shanghai Media Group, meldde Bloomberg, daarbij verwijzend naar mensen die bekend zijn met de zaak.
 • Bloomberg voegde toe dat de besprekingen zich nog in de beginfase bevinden en dat het niet zeker is dat ze tot een deal zullen leiden. Seeking Alpha heeft contact opgenomen met Alibaba (BABA), Weibo (WB) en Shanghai Media Group met een verzoek om commentaar.

  Over 2021 komt de totale omzet van het bedrijf uit Hangzhou volgens de analisten uit op 866.54 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2021 toen het bedrijf 717.29 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Alibaba in beeld plus taxaties 2021

  koersgrafieken

  De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 145.57 miljard dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 53.15 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 2.41 te liggen.

  De consensus van de analisten luidt dat het concern geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de internetbedrijven ligt op een nihile 1.45 procent.

  Laatste analistentaxaties rond de 285 dollar

  ABN AMRO , Bank of America Merrill Lynch en Susquehanna gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 2757.42 miljard dollar. -44

  Het aandeel sloot maandag op 128.3 dollar.

  Historische koersen aandeel Alibaba

  koersgrafieken alibaba

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.