​Triton rondt investering in Royal Reesink af

Een door de fondsen van Triton Partners (“Triton”) gecontroleerde vennootschap heeft met succes de overname afgerond van een meerderheidsbelang in Royal Reesink B.V. (“Royal Reesink”) van Gilde Buy Out Partners (“Gilde”), Teslin Participaties Coöperatief U.A. ("Teslin") en Navitas B.V. (“Navitas Capital”). Triton investeert samen met het huidige management in Royal Reesink. De financiële voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Royal Reesink heeft een gevestigde reputatie als handelspartner voor fabrikanten van A-merken en is internationaal een van de grootste distributeurs van machines en componenten voor landbouw, landschapsonderhoud, grond-, weg- en waterbouw en magazijninrichting. Royal Reesink wordt door haar klanten gezien als de voorkeursleverancier voor machines en service gedurende de hele levenscyclus van een machine.

Over Royal Reesink

Royal Reesink werd opgericht in 1786. Het bedrijf heeft een sterke aanwezigheid in de Benelux, maar is ook actief in de rest van de wereld waar het totaaloplossingen aanbiedt in Canada, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Kazachstan, Denemarken, Zuid-Afrika en Turkije. Er werken circa 2.200 medewerkers. Royal Reesink stelt afnemers in staat het hoogste rendement te halen uit machines en systemen. Door in te spelen op robotisering, engineering, connectiviteit, meetbaarheid en het gebruik van big data zoekt Royal Reesink voortdurend naar mogelijkheden voor innovatie. Daarbij gaat het om duurzame oplossingen met respect voor mens en milieu. Voor meer informatie: www.royalreesink.com/nl.

Over Triton

Sinds de oprichting in 1997 heeft Triton negen fondsen gesteund en richt het zich op bedrijven in de industrie, zakelijke dienstverlening, consumentensector en gezondheidszorg. De Triton-fondsen investeren in de positieve ontwikkeling van middelgrote bedrijven die in Europa zijn gevestigd. Triton streeft ernaar om bij te dragen aan het verbeteren van ondernemingen op de lange termijn en wil een positieve verandering teweegbrengen met het oog op duurzame bedrijfsverbeteringen en groei. De 39 bedrijven die momenteel in de portefeuille van Triton aanwezig zijn, hebben samen een omzet van ongeveer EUR 15,6 miljard en circa 74.600 medewerkers.