Covestro past prognose aan en verhoogt financiële vooruitzichten voor 2021

Covestro verhoogt haar prognose voor EBITDA, free operating cash flow (FOCF) en return on capital employed (ROCE) voor het boekjaar 2021 als gevolg van een verdere verbetering van de business vooruitzichten voor het tweede halfjaar. De nieuwe verwachting overtreft de eerdere prognose en ook de huidige verwachtingen van de kapitaalmarkt.

In de vooruitzichten is - en dat is niet gewijzigd - rekening gehouden met de overname van de Resins & Functional Materials (RFM) activiteiten van DSM N.V., Heerlen (Nederland), die op 1 april 2021 is afgerond.

De verwachtingen van de kapitaalmarkt zijn gebaseerd op de gemiddelde waarden van de laatste consensusramingen van financiële analisten, gepubliceerd door Vara Research op 7 juli 2021.

Covestro past haar prognose voor het boekjaar 2021 als volgt aan:

  • De EBITDA zal naar verwachting tussen EUR 2.700 miljoen en EUR 3.100 miljoen bedragen. In de vorige prognose werd uitgegaan van een EBITDA tussen EUR 2.200 miljoen en EUR 2.700 miljoen. De bijstelling van de prognose is vooral het gevolg van een verdere verbetering van de margevooruitzichten voor de tweede helft van het jaar. De consensus verwacht dat dit cijfer EUR 2.611 miljoen zal bedragen.
  • De groei van de kernvolumes blijft naar verwachting ongewijzigd tussen 10% en 15% bedragen, waarvan ongeveer 6 procentpunten toe te schrijven zijn aan de overname van de activiteit Resins & Functional Materials (RFM).
  • De vrije operationele cashflow (FOCF) zal naar verwachting tussen EUR 1.600 miljoen en EUR 2.000 miljoen bedragen. In de vorige prognose werd uitgegaan van een FOCF tussen EUR 1.300 miljoen en EUR 1.800 miljoen. De bijstelling van de prognose is voornamelijk het gevolg van de hogere prognose voor de EBITDA, terwijl de ontwikkeling van het werkkapitaal een negatief effect heeft. De consensus verwacht dat dit cijfer EUR 1.362 miljoen zal bedragen.
  • Het rendement op het geïnvesteerd vermogen (ROCE) zal naar verwachting tussen 16% en 20% liggen. In de vorige prognose werd uitgegaan van een ROCE tussen 12% en 17%. De bijstelling van de prognose vloeit hoofdzakelijk voort uit de hogere prognose voor de EBITDA.

    De verhoogde EBITDA-prognose is gebaseerd op een voorlopige EBITDA voor het tweede kwartaal van 2021 van ongeveer EUR 815 miljoen, wat overeenkomt met de huidige prognose van tussen EUR 730 miljoen en EUR 870 miljoen. De consensus verwacht dat dit cijfer EUR 828 miljoen zal bedragen.

    Het financieel verslag voor het eerste halfjaar 2021 wordt gepubliceerd op 6 augustus 2021.