Binance geregistreerd als Virtual Asset Services Provider in Spanje

Binance heeft onlangs in een persbericht aangekondigd dat haar Spaanse dochteronderneming, Moon Tech Spain, S.L., de registratie als Virtual Asset Services Provider(VASP) heeft gekregen van de Bank van Spanje.

Dankzij deze registratie kan Binance in Spanje crypto-activa-uitwisselings- en bewaringsdiensten aanbieden in overeenstemming met de vereisten van de antiwitwas- en antiterrorismefinancieringsregels (AML/CTF) van de Spaanse centrale bank. Moon Tech Spain kreeg de registratie van de Bank van Spanje op 7 juli 2022, nadat het de registratie had aangevraagd op 28 januari 2022.

De Bank van Spanje houdt toezicht op en zorgt voor naleving van de AML- en CTF-regels voor VASP's die wisseldiensten voor euro's of andere valuta's voor crypto-activa aanbieden, evenals bewaringsdiensten voor elektronische portemonnees. De Bank van Spanje controleert ook of de lokale entiteit en haar bestuurders voldoen aan de commerciële en professionele eerbaarheidseisen. ​Deze mijlpaal volgt op Europese registraties voor Binance's lokale entiteiten in Frankrijk en Italië en getuigt verder van de robuustheid van Binance's AML- en CTF-controles.

Changpeng Zhao (CZ), oprichter en CEO van Binance, zegt hierover het volgende: "Effectieve regelgeving is essentieel voor de wijdverspreide adoptie van cryptomunten. We hebben aanzienlijk geïnvesteerd in compliance en AMLD 5 en 6-compliant tools en beleid geïntroduceerd om ervoor te zorgen dat ons platform het veiligste en meest betrouwbare in de industrie blijft. De registratie van Moon Tech in Spanje is een erkenning van het harde werk en de inzet van onze teams om een platform te bieden dat gebruikersbescherming boven alles stelt."

Quim Giralt, directeur van Binance Spanje, merkte op: "Na deze registratie zullen we ons team en onze activiteiten in Spanje aanzienlijk uitbreiden om onze diensten toegankelijker te maken voor iedereen. De komende jaren zullen we lokaal talent inhuren om de Spaanstalige markt te bedienen en het lokale crypto-ecosysteem te helpen groeien."