Uitgeverijsector in de min

Het gros van de aandelen in de uitgeverijsector worden recent behoorlijk verkocht. Over de afgelopen 3 maanden staat de sector ruim 8 procentin het rood. Beleggers die in 2000 in deze sector stapten staan nu op een reusachtige plus van bijna 470 procent. Sinds 2012 koerst de sector bijna 247 procent hoger. Gemiddeld brengt de sector een middelmatig dividendrendement op van 1 procent op.

Rendementen uitgeverijsector

fundmantele data

De Europese uitgeverijen zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Amerikaanse. Beleggers betalen nu relatief meer voor de Amerikaanse uitgeverijen. De markt rekent dus op meer groei van deze aandelen. De totale sector koerst nu op een tamelijk forse CAPE-ratio van 35. Bij de aandelen met de hogere CAPE-ratio's zien we o.a. New York Times Company, Sanoma en Daily Journal Corp. [S.C.]. Bedrijven met de lagere CAPE-ratio's zijn Bastei Luebbe, Gyldendalske Boghandel en Roularta .

De Europese uitgeverijsector kost bijna 31 maal haar CAPE-ratio en de Amerikanen kost 42. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden op winst.

Winnaars en verliezers uitgeverijsector

aandelenanalyse

De Europese aandelen in deze sector staan bijna 12 procent in de plus en de Amerikanen staan ruim 35 procent in de plus.

De Europese uitgeverijsector levert momenteel meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa brengen 0,94 procent op en die in de VS 0,06 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.