Large caps kosten het meeste in de industriële goederensector

We zien binnen de industriële goederensector beperkt gespreide rendementen over de afgelopen 12 maanden. Vanaf oktober vorig jaar koerst de sector op ruim 6 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere DMC Global, Chart Industries en Singulus Technologies AG. Relatief grote verliezen waren er voor Xeros Technology, va Q tec AG en Balyo SA.

Kerncijfers industriële goederensector

fundamenteel onderzoek

De large caps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen industriële goederensector

beurskoers

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 22 het meeste. De microcaps noteren op 15 maal de winst per aandeel. , en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Meritor, Rawlplug SA en Turk Traktor ve Ziraat Makineleri AS.

Hoogste dividendrendementen industriële goederensector

aandeel

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 1,8 procent aantrekkelijk te noemen. Turk Traktor ve Ziraat Makineleri AS, Mangata Holding SA en Actuant bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.