Megacaps de besten in luchtvaartsector

We zien binnen de luchtvaartsector een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds november vorig jaar staat de sector op ruim 20 procent verlies. Bij de winnaars zien we onder andere United Continental Holdings, Dart en Spirit Airlines. Relatief grote verliezen waren er voor Flybe, Gama Aviation en Aeroflot-Rossiyskiye Avialinii PAO.

Kerncijfers luchtvaartsector

koersdata

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers vinden we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen luchtvaartsector

beurskoers

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een divers beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De microcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 236 het meeste. De smallcaps noteren op 8 maal de winst per aandeel. Air Partner, Wizz Air Holdings en Easyjet zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Deutsche Lufthansa AG, Turk Hava Yollari AO en Enter Air SA.

Hoogste dividendrendementen luchtvaartsector

beurskoers

Het doorsnee dividendrendement is met circa 1,2 procent beperkt te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Aeroflot-Rossiyskiye Avialinii PAO, Aegean Airlines SA en Enter Air SA.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.