Large caps de besten in hardwaresector

De hardwaresector liet het afgelopen jaar een beperkte spreiding qua koersrendementen zien. Sinds november vorig jaar koerst de sector ruim 8 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Eurotech SpA, Sensys Gatso AB en XTPL SA. Relatief grote verliezen waren er voor PA Power Automation AG, Oceasoft SA en Neonode.

Kerncijfers hardwaresector

fundamantele data

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen hardwaresector

aandeel

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De smallcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 29 het meeste. De microcaps noteren op 17 maal de winst per aandeel. Asetek A/S, Hexagon AB en artec technologies AG zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Paragon Id SA, AB SA en Cellularline SpA.

Hoogste dividendrendementen hardwaresector

financiele analyse

Het doorsnee dividendrendement is met circa 1,4 procent beperkt te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere HF Company Company SA, Ericsson Nikola Tesla dd en Neopost SA.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.