In de automobielproducten/dienstensector de megacaps aan kop qua dividend

De automobielproducten/dienstensector liet het afgelopen jaar een beperkte spreiding qua koersrendementen zien. Sinds december vorig jaar koerst de sector ruim 28 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere Fox Factory Holding, Ab Dynamics en Pininfarina SpA. Relatief grote verliezen waren er voor Horizon Global, Autins en Adient.

Kerncijfers automobielproducten/dienstensector

financiele analyse

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen automobielproducten/dienstensector

fundamantele data

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 10 het meeste. De midcaps noteren op 6 maal de winst per aandeel. Ab Dynamics, Autins en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Delphi Technologies, American Axle & Manufacturing Holdings en Garrett Motion.

Hoogste dividendrendementen automobielproducten/dienstensector

fundamantele data

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 3.5 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Unique Fabricating, Tofas Turk Otomobil Fabrikasi AS en Sanok Rubber Company SA.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.