Megacaps het duurste in de olie- en gassector

Binnen de olie- en gassector zien we een een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds januari vorig jaar koerst de sector ruim procent in de min. Bij de winnaars zien we onder andere Panoro Energy ASA, Energy Fuels en . Relatief grote verliezen waren er voor Alta Mesa Resources, Chariot Oil and Gas en .

Kerncijfers olie- en gassector

koersdata

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen olie- en gassector

koersdata

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector is er een divers beeld. De megacaps noteren met een koers/winst-verhouding van 15 het hoogste. De microcaps noteren op -1 maal de winst per aandeel. QEP Resources, Enviva Partners LP en GasLog zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Chesapeake Energy, Denbury Resources en Spectra Energy.

Hoogste dividendrendementen olie- en gassector

historische koersen

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 2,7 procent aantrekkelijk te noemen. Crossamerica Partners LP, Buckeye Partners LP en SemGroup bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.