In de metaalsector de large caps aan kop qua dividend

We zien binnen de metaalsector gematigde spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds januari vorig jaar koerst de sector ruim 17 procent verlies. Bij de winnaars zien we onder andere Koza Altin Isletmeleri AS, AK Alrosa PAO en Gem Diamonds. Relatief grote verliezen waren er voor Nyrstar NV, Ferroglobe en Bacanora Lithium.

Kerncijfers metaalsector

fundamenteel onderzoek

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen metaalsector

aandelenanalyse

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een gemixt beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 29 het meeste. De microcaps noteren op -1 maal de winst per aandeel. Tharisa, Hochschild Mining en Duke Royalty zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Cognor Holding SA, Impexmetal SA en ArcelorMittal SA.

Hoogste dividendrendementen metaalsector

fundamenteel onderzoek

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 1,4 procent beperkt te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Eregli Demir ve Celik Fabrikalari TAS, SunCoke Energy Partners LP en AK Alrosa PAO.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.