In de farmaciesector meeste dividend bij de megacaps

We zien binnen de farmaciesector gematigde spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds januari vorig jaar koerst de sector ruim 17 procent verlies. Bij de winnaars zien we onder andere ProQR Therapeutics NV, Amarinoration en BioArctic AB. Relatief grote verliezen waren er voor Faron Pharmaceuticals Oy, ImmuPharma en Genomic Vision SA.

Kerncijfers farmaciesector

fundamenteel onderzoek

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen farmaciesector

aandeel

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een diffuus beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 24 het meeste. De smallcaps noteren op -6 maal de winst per aandeel. Oxford BioMedica, Abcam en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Mallinckrodt, Endo International en Lannett Company.

Hoogste dividendrendementen farmaciesector

aandelenanalyses

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 0,6 procent beperkt te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Biotoscana Investments SA, Orion en AbbVie.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.