In de chemiesector meeste dividend bij de smallcaps

Binnen de chemiesector zien we een een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds januari vorig jaar koerst de sector ruim 19 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere aXichem AB (publ), Soda Sanayii AS en Zotefoams. Relatief grote verliezen waren er voor Magnegas Applied Technology Solutions, Amoeba SA en Venator Materials.

Kerncijfers chemiesector

financiele analyse

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen chemiesector

aandelenanalyse

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector zien we een verspreid beeld. De midcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 21 het meeste. De microcaps noteren op -3 maal de winst per aandeel. Zotefoams, Croda International en Treatt zijn de aandelen in met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Venator Materials, Elkem ASA en Covestro AG.

Hoogste dividendrendementen chemiesector

beurskoers

Het doorsnee dividendrendement is met circa 2,1 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Cinkarna Celje dd, Ciech SA en Elkem ASA.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.