Megacaps aan kop in de halfgeleiders sector

Binnen de halfgeleiders sector zien we een een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds januari vorig jaar koerst de sector ruim 25 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere Advanced Micro Devices, Nanoco en Integrated Device Technology. Relatief grote verliezen waren er voor Frontier Communications Smart Technologies, Ams AG en Meyer Burger Technology AG.

Kerncijfers halfgeleiders sector

koersdata

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de minder presterenden treffen we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen halfgeleiders sector

koersgrafieken

Bij de koers/winst-verhoudingen is er een verspreid beeld te zien. De smallcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 19 het meeste. De microcaps noteren op 0 maal de winst per aandeel. IQE, CML Microsystems en Aquantia zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Micron Technology, Ichor Holdings en Siltronic AG.

Hoogste dividendrendementen halfgeleiders sector

koersgrafieken

Het doorsnee dividendrendement is met circa 1,3 procent beperkt te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere BE Semiconductor Industries NV, Siltronic AG en Qualcomm.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.