Megacaps aan kop in de olie- en gassector

We zien binnen de olie- en gassector een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds januari vorig jaar staat de sector op ruim 10 procent verlies. Bij de winnaars zien we onder andere Maha Energy AB, Panoro Energy ASA en Serica Energy. Relatief grote verliezen waren er voor Cloud Peak Energy, Alta Mesa Resources en Chariot Oil and Gas.

Kerncijfers olie- en gassector

koersdata

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de minder presterenden treffen we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen olie- en gassector

historische koersen

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector zien we een verspreid beeld. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 17 het meeste. De microcaps noteren op -3 maal de winst per aandeel. PDC Energy, Euronav NV en Enviva Partners LP zijn de aandelen in met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Chesapeake Energy, Denbury Resources en Laredo Petroleum.

Hoogste dividendrendementen olie- en gassector

financiele analyse

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 2,6 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Capital Product Partners LP, PermRock Royalty en Buckeye Partners LP.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.