Large caps aan kop in transport & logistieksector

We zien binnen de transport & logistieksector een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds februari vorig jaar koerst de sector ruim 14 procent lager. Bij de stijgers zien we onder andere Celebi Hava Servisi AS, Spirit Airlines en American Shipping Company ASA. Relatief grote verliezen waren er voor Navios Maritime Holdings, Gama Aviation en YRC Worldwide.

Kerncijfers transport & logistieksector

aandelenanalyses

De large caps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen transport & logistieksector

financiele analyse

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 18 het meeste. De microcaps noteren op 11 maal de winst per aandeel. , en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Mesa Air, Turk Hava Yollari AO en Enter Air SA.

Hoogste dividendrendementen transport & logistieksector

historische koersen

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 1,8 procent aantrekkelijk te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Tallink Grupp AS, Societe Marseillaise du Tunnel Prado Carenage SA en PostNL NV.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.