Voor smallcaps het meeste betaald in de luchtvaart- & defensiesector

De luchtvaart- & defensiesector liet het afgelopen jaar beperkte rendementen zien. Sinds februari vorig jaar koerst de sector ruim 3 procent in de min. Bij de outperformers zien we onder andere Axon Enterprise, Esterline Technologies en Qinetiq. Relatief grote verliezen waren er voor GomSpace AB, AAC Microtec AB en Sogeclair SA.

Kerncijfers luchtvaart- & defensiesector

historische koersen

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen luchtvaart- & defensiesector

aandeel

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector is er een uniform beeld. De smallcaps noteren met een koers/winst-verhouding van 22 het hoogste. De midcaps noteren op 19 maal de winst per aandeel. Rolls-Royce Holdings, Cobham en Qinetiq zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Wesco Aircraft Holdings, Arconic en Avio SpA.

Hoogste dividendrendementen luchtvaart- & defensiesector

fundamenteel onderzoek

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 1,1 procent beperkt te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Avio SpA, Sogeclair SA en Lockheed Martin.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.