In de metaalsector meeste dividend bij de large caps

Binnen de metaalsector zien we een lage spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds maart vorig jaar koerst de sector ruim 9 procent in de min. Bij de winnaars zien we onder andere Alacer Gold, Acacia Mining en Ariana Resources. Relatief grote verliezen waren er voor New Wei, Nyrstar NV en Rainbow Rare Earths.

Kerncijfers metaalsector

financiele analyse

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen metaalsector

koersdata

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een verspreid beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 611 het meeste. De smallcaps noteren op 10 maal de winst per aandeel. Hochschild Mining, en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Corsa Coal, Jastrzebska Spolka Weglowa SA en Impexmetal SA.

Hoogste dividendrendementen metaalsector

aandelenanalyse

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 2,5 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere SunCoke Energy Partners LP, Eregli Demir ve Celik Fabrikalari TAS en AK Alrosa PAO.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.