In de softwaresector de megacaps aan kop qua dividend

Binnen de softwaresector zien we een een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds maart vorig jaar koerst de sector ruim procent in de plus. Bij de winnaars zien we onder andere Smart Eye AB (publ), Eurotech SpA en Thruvision. Relatief grote verliezen waren er voor PA Power Automation AG, Kerlink SA en Thin Film Electronics ASA.

Kerncijfers softwaresector

beurskoers

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen softwaresector

aandeel

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De microcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 21 het meeste. De midcaps noteren op 13 maal de winst per aandeel. Diebold Nixdorf, EchoStar en Schweizer Electronic AG zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere KEMET, AB SA en Actia SA.

Hoogste dividendrendementen softwaresector

koersdata

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 2 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Indeks Bilgisayar Sistemleri Muhendislik Sanayi ve Ticaret AS, HF Company Company SA en Pricer AB.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.