In de automobielproducten/dienstensector betalende megacaps het meeste dividend

De automobielproducten/dienstensector liet het afgelopen jaar beperkte rendementen zien. Sinds april vorig jaar koerst de sector ruim 6 procent in de min. Bij de outperformers zien we onder andere Fox Factory Holding, Ab Dynamics en Transense Technologies. Relatief grote verliezen waren er voor Adient, Leoni AG en Cooper-Standard Holdings.

Kerncijfers automobielproducten/dienstensector

historische koersen

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen automobielproducten/dienstensector

koersdata

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De smallcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 14 het meeste. De megacaps noteren op 7 maal de winst per aandeel. Ab Dynamics, TI Fluid Systems en Nexteer Automotive zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Tenneco, Garrett Motion en American Axle & Manufacturing Holdings.

Hoogste dividendrendementen automobielproducten/dienstensector

historische koersen

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 3,5 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Schaeffler AG, AC SA en Superior Industries International.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.