Large caps kosten het meeste in de luchtvaartsector

Binnen de luchtvaartsector zien we een een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds april vorig jaar koerst de sector ruim 8 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere Spirit Airlines, Air France-KLM Air France-KLM SA en United Continental Holdings. Relatief grote verliezen waren er voor Norwegian Air Shuttle ASA, Gama Aviation en Stobart Group.

Kerncijfers luchtvaartsector

koersgrafieken

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral large caps.

Laagste koers/winst-verhoudingen luchtvaartsector

beurskoers

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 10 het meeste. De smallcaps noteren op 8 maal de winst per aandeel. Easyjet, en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Mesa Air, Turk Hava Yollari AO en Aeroflot-Rossiyskiye Avialinii PAO.

Hoogste dividendrendementen luchtvaartsector

historische koersen

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 1,1 procent gematigd te noemen. Aandelen die nu relatief hoge dividenden betalen zijn onder andere Aeroflot-Rossiyskiye Avialinii PAO, Aegean Airlines SA en Deutsche Lufthansa AG.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.