Midcaps aan kop in bouwmaterialensector

We zien binnen de bouwmaterialensector een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds april vorig jaar koerst de sector ruim 24 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere DMC Global, Saipem SpA en Cactus. Relatief grote verliezen waren er voor Pacific Drilling SA, Bristow en Dolphin Drilling ASA.

Kerncijfers bouwmaterialensector

aandeel

De midcaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral megacaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen bouwmaterialensector

beurskoers

Binnen de sector zien we bij de koers/winst-verhoudingen een diffuus beeld. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 27 het meeste. De microcaps noteren op 10 maal de winst per aandeel. Tekmar, Hunting en USA Compression Partners LP zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Dof Installer ASA, McDermott International en Smart Sand.

Hoogste dividendrendementen bouwmaterialensector

historische koersen

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 1,7 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere USA Compression Partners LP, Kvaerner ASA en Archrock.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.