Megacaps kosten het meeste in de voedingssector

We zien binnen de voedingsbedrijven een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds juni vorig jaar staat de sector op ruim 0 procent winst. Bij de winnaars zien we onder andere Atlantic Sapphire AS, Scottish Salmon Company en Freshpet. Relatief grote verliezen waren er voor Dean Foods Co, Greenyard NV en Aryzta AG.

Kerncijfers voedingsbedrijven

historische koersen

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen voedingsbedrijven

aandeel

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 23 het meeste. De large caps noteren op 15 maal de winst per aandeel. Hotel Chocolat, Camellia en M P Evans zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Tarczynski SA, MHP SE en ASTARTA Holding NV.

Hoogste dividendrendementen voedingsbedrijven

aandelenanalyse

Het doorsnee dividendrendement is met circa 2 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere B&G Foods, MHP SE en SalMar ASA.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.