In de verzekeraarssector de large caps aan kop qua dividend

Binnen de verzekeraars zien we een een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds juli vorig jaar koerst de sector ruim 10 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Erie Indemnity Co, Goosehead Insurance en April SA. Relatief grote verliezen waren er voor Saga, Just en Kingstone Companies.

Kerncijfers verzekeraars

aandelenanalyses

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. De smallcaps deden het de afgelopen tijd relatief minder.

Laagste koers/winst-verhoudingen verzekeraars

beurskoers

Binnen de sector zien we bij de koers/winst-verhoudingen een uniform beeld. De smallcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 15 het meeste. De midcaps noteren op 13 maal de winst per aandeel. Phoenix Solar Holdings, Admiral en Curtis Banks zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Genworth Financial, Brighthouse Financial en Aegon NV.

Hoogste dividendrendementen verzekeraars

aandeel

Het doorsnee dividendrendement is met circa 2,8 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere CNA Financial, Sampo en Aegon NV.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.