In de vastgoedsector de microcaps aan kop qua dividend

De vastgoed liet het afgelopen jaar beperkte rendementen zien. Sinds augustus vorig jaar koerst de sector ruim 9 procent in de plus. Bij de outperformers zien we onder andere Publity AG, Innovative Industrial Properties en Fastator AB (publ). Relatief grote verliezen waren er voor Intu Properties, Realogy Holdings en Capital & Regional.

Kerncijfers vastgoed

aandelenanalyse

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de rode lantaarn dragers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen vastgoed

beurskoers

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een gemixt beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 49 het meeste. De smallcaps noteren op 14 maal de winst per aandeel. Intershop Holding AG, Warehouses de Pauw Comm VA en Entra ASA zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere iStar, Eurocastle Investment en Lokum Deweloper SA.

Hoogste dividendrendementen vastgoed

historische koersen

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 4,1 procent hoog te noemen. Aandelen die nu relatief hoge dividenden betalen zijn onder andere Medalist Diversified Reit, Cherry Hill Mortgage Investment en New Residential Investment.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.