In de supermarktsector betalende smallcaps het meeste dividend

Binnen de supermarkten zien we een een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds augustus vorig jaar koerst de sector ruim 2 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Publity AG, Innovative Industrial Properties en Fastator AB (publ). Relatief grote verliezen waren er voor Intu Properties, Realogy Holdings en Capital & Regional.

Kerncijfers supermarkten

aandelenanalyses

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. De microcaps deden het de afgelopen tijd relatief minder.

Laagste koers/winst-verhoudingen supermarkten

aandelenanalyse

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een verspreid beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 48 het meeste. De smallcaps noteren op 14 maal de winst per aandeel. Entra ASA, en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere iStar, Eurocastle Investment en Lokum Deweloper SA.

Hoogste dividendrendementen supermarkten

fundamenteel onderzoek

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 3,3 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Medalist Diversified Reit, Cherry Hill Mortgage Investment en New Residential Investment.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.