Large caps aan kop in de farmaciesector

We zien binnen de farmaciebedrijven gematigde spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds september vorig jaar koerst de sector ruim 4 procent verlies. Bij de winnaars zien we onder andere Shield Therapeutics, Amarinoration en Avita Medical. Relatief grote verliezen waren er voor Immunic, Mallinckrodt en Inflarx NV.

Kerncijfers farmaciebedrijven

koersgrafieken

De large caps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de minder presterenden treffen we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen farmaciebedrijven

historische koersen

Bij de koers/winst-verhoudingen is er een verspreid beeld te zien. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 23 het meeste. De smallcaps noteren op -5 maal de winst per aandeel. Oxford BioMedica, Diaceutics en Genus zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Endo International, Assertio Therapeutics en Theranexus SA.

Hoogste dividendrendementen farmaciebedrijven

historische koersen

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 0,7 procent gematigd te noemen. Aandelen die nu relatief hoge dividenden betalen zijn onder andere Abbvie, Orion en Bayer AG.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.