In de olie- en gassector meeste dividend bij de midcaps

De olie- en gasbedrijven liet het afgelopen jaar beperkte rendementen zien. Sinds september vorig jaar koerst de sector ruim 18 procent in de min. Bij de outperformers zien we onder andere Energean Oil & Gas, Scorpio Tankers en Gazprom PAO. Relatief grote verliezen waren er voor Roan Resources, Nostrum Oil & Gas en Chaparral Energy.

Kerncijfers olie- en gasbedrijven

fundamenteel onderzoek

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers vinden we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen olie- en gasbedrijven

historische koersen

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 16 het meeste. De smallcaps noteren op 10 maal de winst per aandeel. Equinor ASA, Torm en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Gulfport Energy, Dome Energy AB (publ) en Roan Resources.

Hoogste dividendrendementen olie- en gasbedrijven

financiele analyse

Het doorsnee dividendrendement is met circa 4 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Green Plains Partners LP, EnLink Midstream LLC en Equitrans Midstream.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.