Forse outperformance Europese olieaandelen

Recent worden de aandelen van de olie- en gasbedrijven behoorlijk duurder. Over de voorbije 3 maanden noteert deze industrie zo'n 4 procent in het groen. De beleggers die het gemiddelde aandeel uit de sector in 2007 aanschaften staan nu op een winst van ruim 10 procent. Sinds 2012 koerst de sector echter circa 7 procent lager. Gemiddeld levert de sector een vrij matig dividendrendement op van 0,72 procent.

Rendementen Olie- en Gasbedrijven

fundmantele data

Het maakte voor beleggers dus nogal wat uit in welk jaar ze ingestapt zijn. De Europese aandelen in deze sector staan bijna 44 procent in de plus en de Amerikanen staan ruim 3 procent in de min. De sector koerst nu op een lage CAPE-ratio van 20. We zien verder dat de Europese olie- en gasbedrijven op een CAPE van 55 noteren en de Amerikaanse op 13. De stevige winsten van de Europese olieaandelen zien we dus absoluut terug in de hogere CAPE-waarden.

De Europese olie- en gasbedrijven brengen ondanks hun forse koersstijgingen nog steeds meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa koersen op 2,3 procent en die in de VS op 0,5 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.