Microcaps aan kop in de softwaresector

Binnen de software zien we een lage spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds januari vorig jaar koerst de sector ruim 28 procent in de plus. Bij de winnaars zien we onder andere Kodiak Sciences, Silence Therapeutics en Avita Medical. Relatief grote verliezen waren er voor Organogenesis Holdings, OpGen en Mologen AG.

Kerncijfers software

fundamantele data

De afgelopen tijd zien we vooral bij de microcaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen software

beurskoers

Binnen de sector zien we bij de koers/winst-verhoudingen een uniform beeld. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 30 het meeste. De smallcaps noteren op 21 maal de winst per aandeel. Abcam, Diaceutics en Genus zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Assertio Therapeutics, Endo International en Lexicon Pharmaceuticals.

Hoogste dividendrendementen software

fundamantele data

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 2,3 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Abbvie, Gilead Sciences en Bayer AG.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.