Megacaps aan kop in de voedingssector

We zien binnen de voedingsbedrijven beperkt gespreide rendementen over de afgelopen 12 maanden. Vanaf februari vorig jaar koerst de sector op ruim 7 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Kodiak Sciences, Silence Therapeutics en Avita Medical. Relatief grote verliezen waren er voor Mologen AG, OpGen en Biophytis SA.

Kerncijfers voedingsbedrijven

aandelenanalyse

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen voedingsbedrijven

koersdata

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De microcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 22 het meeste. De megacaps noteren op 12 maal de winst per aandeel. Abcam, Genus en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Endo International, Lexicon Pharmaceuticals en Mylan NV.

Hoogste dividendrendementen voedingsbedrijven

financiele analyse

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 3.1 procent hoog te noemen. Aandelen die nu relatief hoge dividenden betalen zijn onder andere Abbvie, Gilead Sciences en Pfizer.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.