Megacaps het duurste in de vastgoedsector

We zien binnen de vastgoed beperkt gespreide rendementen over de afgelopen 12 maanden. Vanaf maart vorig jaar koerst de sector op ruim 11 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Kodiak Sciences, Silence Therapeutics en Karyopharm Therapeutics. Relatief grote verliezen waren er voor Mologen AG, curasan AG en Acorda Therapeutics.

Kerncijfers vastgoed

koersdata

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers vinden we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen vastgoed

beurskoers

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector is er een divers beeld. De megacaps noteren met een koers/winst-verhouding van 54 het hoogste. De smallcaps noteren op 15 maal de winst per aandeel. Diaceutics, Genus en Abcam zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Endo International, Lexicon Pharmaceuticals en Mylan NV.

Hoogste dividendrendementen vastgoed

koersgrafieken

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 4 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Atara Biotherapeutics, Abbvie en Bayer AG.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.