Megacaps aan de prijs in de metaalsector

Binnen de metaal zien we een een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds maart vorig jaar koerst de sector ruim procent in de plus. Bij de winnaars zien we onder andere Kodiak Sciences, Silence Therapeutics en Karyopharm Therapeutics. Relatief grote verliezen waren er voor Mologen AG, curasan AG en Acorda Therapeutics.

Kerncijfers metaal

fundamantele data

De large caps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de minder presterenden treffen we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen metaal

beurskoers

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een diffuus beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 52 het meeste. De smallcaps noteren op 15 maal de winst per aandeel. Genus, Abcam en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Endo International, Lexicon Pharmaceuticals en Mylan NV.

Hoogste dividendrendementen metaal

historische koersen

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 4,2 procent hoog te noemen. Atara Biotherapeutics, Abbvie en Bayer AG bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.