Grillige rendementen herstellende oliesector

Beleggers in de oliesector zaten de afgelopen jaren behoorlijk in een achtbaan qua rendementen. Waarde sector in 2014 gemiddeld ruim 14 procent daalde zien we nu een fors herstel. De grote verliezen in 2014 zijn op sectorniveau totaal weer hersteld.

Ook de laatste tijd worden de aandelen van de olie- en gasbedrijven behoorlijk duurder. Over de voorbije 3 maanden noteert deze industrie zo'n 10 procent in het groen. Beleggers die in 2007 in deze sector stapten staan nu op een winst van bijna 11 procent. Sinds 2012 koerst de sector bijna 3 procent hoger. Gemiddeld levert de sector een vrij matig dividendrendement op van 0,72 procent.

Rendementen Olie- En Gasbedrijven

fundmantele data

De sector (Noord-Amerika, Europa en Rusland) noteert nu op een relatief beperkte CAPE-ratio van 22. De Europese olie- en gasbedrijven kosten bijna 54 maal hun CAPE-ratio en de Amerikanen kosten 4. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden op winst. De Europese aandelen in deze sector staan bijna 54 procent hoger en de Amerikanen staan ruim 4 procent in de plus. De Europese olie- en gasbedrijven leveren momenteel meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa koersen op 2,3 procent en die in de VS op 0,5 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.