Mijnbouwsector op winst

De laatste maanden worden de aandelen van de mijnbouwsector behoorlijk gevraagd. Over de afgelopen 3 maanden staat de sector op ruim 10 procent winst. De investeerders die in 2007 deze sector kochten hebben nu een plus van bijna 34 procent. Sinds 2012 noteert de sector bijna 8 procent lager. Gemiddeld levert de sector een beperkt dividendrendement op van 1 procent.

Rendementen mijnbouwsector

sectoranalyse

De Europese mijnbouwers zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Amerikaanse. Beleggers betalen nu relatief meer voor de Amerikaanse mijnbouwers. De markt rekent dus op meer groei van deze aandelen. De gehele sector noteert nu op een vrij forse CAPE-ratio van 30. Bij de aandelen met de extremere CAPE-ratio's zien we o.a. Franco Nev Corp, Royal Gold en JSW . Aandelen met de lagere CAPE-ratio's zijn Lonmin, Harmony Gold Mining Co. Ltd en Southern Peru Copper Corp.

We zien verder dat de EU mijnbouwsector op een CAPE van 18,84 noteert en de Amerikaanse op 46,88. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden op winst.

De Europese aandelen in deze sector staan bijna 6 procent in de plus en die in Amerikanen staan circa 16 procent in de plus.

De Europese mijnbouwsector leveren momenteel minder dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa noteren op 0,8 procent en die in Amerika op 1,3 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.