Europese metaalsector duurder dan Amerikaanse

De laatste tijd worden de aandelen van de metaalsector niet zoveel verhandeld. Over de afgelopen 3 maanden staat de sector op ruim 2 procent winst. De beleggers die het gemiddelde aandeel uit de sector in 2000 aanschaften staan nu op een beduidende plus van ruim 591 procent. Sinds 2012 groeide de sector circa 79 procent. Gemiddeld levert de sector een aanzienlijk dividendrendement op van 1 procent.

Rendementen metaalsector

<a href='/begrippen/31-aex'> AEX </a>-index

De Amerikaanse metaalproducenten zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Europese. Per aandeel betalen beleggers nu minder voor de winst per aandeel van de Amerikaanse aandelen. Blijkbaar verwacht de markt dus meer groei van de Europese aandelen. De gehele sector noteert nu op een lage CAPE-ratio van 18. Bij de aandelen met de hogere CAPE-ratio's zien we o.a. Severstal, AMG en ThyssenKrupp. Gerdau S.A., ArcelorMittal en KAZ Minerals hebben de lagere CAPE-ratio's. De Europese metaalsector kost bijna 25 maal hun CAPE-ratio en de Amerikaanse kost 8. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden in de plus.

De Europese aandelen in deze sector staan bijna 15 procent in de plus en die in Amerikanen staan circa 2 procent in de plus.

De Europese metaalsector levert op dit moment minder dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa brengen 0,49 procent op en die in de VS 0,5 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.