Europese internetsector duurder dan VS

De Amerikaanse internetbedrijven zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Europese. Per aandeel betalen beleggers nu minder voor de winst per aandeel van de Amerikaanse aandelen. Blijkbaar verwacht de markt dus meer groei van de Europese aandelen. De Europese internetsector noteert op een CAPE van 123 noteren en de Amerikaanse op 91. De sector (Europa en VS) noteert nu op een vrij hoge CAPE-ratio van 105. Facebook , Xing en Yandex zitten in de kopgroep qua CAPE-ratio. Aandelen met de lagere CAPE-ratio's zijn Total System Services , Baidu en Expedia .

De laatste tijd is de volatiliteit van de aandelen in de internetsector vrij laag. Over de afgelopen 3 maanden staat de sector op ruim 2 procent onder water. De investeerders die in 2000 deze sector kochten hebben nu een reusachtige plus van bijna 682 procent. Sinds 2012 noteert de sector bijna 155 procent hoger.

Rendementen aandelen internetsector

<a href='/begrippen/31-aex'> AEX </a>-index Baidu , Alibaba en Yandex zitten in kopgroep nu qua koerswinsten. Bij de verliezers zien we o.a. Akamai , Akamai en Facebook .

Winnaars en verliezers internetsector

De Europese internetsector brengt nu meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa koersen op 0,87 procent en die in de VS op 0,09 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.