Aandeel Proximus aan kop qua Belgische dividendaandelen

Fors dividend Proximus

Beleggers in het aandeel Proximus kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Proximus nu één van de hoogste dividendrendementen van de Belgische beurs. Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 1.2 euro. Proximus 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 14.37 procent. Het gemiddelde dividend van de vaste lijn communicatiebedrijven ligt op een prima 5.03 procent.

Dividendrendementen Proximus

fundamenteel onderzoek

Volgens de meest recente rondvraag aan de analisten komt de totale omzet van het bedrijf uit dit jaar uit op 6.07 miljard euro. Dit is beperkt meer dan de opbrengsten over 2022 toen de omzet 5.85 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Proximus in beeld plus taxaties 2023

grafiek

De analisten rekenen voor 2023 op een nettowinst van 366 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 1.15 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 7.26 te liggen.

Meest actuele taxaties rond de 26 euro

De laatste 3 adviezen voor het telecombedrijf zijn afkomstig van UBS , KBC Securities en Sanford C. Bernstein & Co.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 2.69 miljard euro.

Het aandeel staat om 11.57 0.38 procent lager op 8.35 euro.

Koershistorie Proximus van 2007 tot 2023

grafiek proximus

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.