Aandeel Proximus aan kop qua Belgische dividendaandelen

Beleggers in het aandeel Proximus kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Proximus nu één van de hoogste dividendrendementen van de Belgische beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1.1 euro verwacht. Het dividendrendement ligt zodoende op 15.05 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de vaste lijn communicatiebedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 5.03 procent op.

Historische dividendrendementen Proximus

De omzet van het concern uit over dit jaar komt uit op 6.1 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2022 toen het concern 5.85 miljard euro ontving.

Historische omzetten en resultaten Proximus in beeld plus taxaties 2023

beurskoersen

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 355 miljoen euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 1.1 euro. De koerswinstverhouding komt zodoende op 6.65 te liggen.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 2.36 miljard euro.

Koershistorie Proximus van 2007 tot 2023

beurskoersen proximus

Het aandeel staat om 9.06 0.25 procent lager op 7.31 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.