Aandeel Fielmann aan kop qua Duitse dividendaandelen

Fors dividend Fielmann

Beleggers in het aandeel Fielmann kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Fielmann nu één van de hoogste dividendrendementen van de Duitse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1,89 euro. Het dividendrendement van Fielmann ligt hiermee op 3,53 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de producenten van persoonlijke goederen levert een beperkt dividendrendement van circa 1 procent op.

Dividendrendementen Fielmann

Morgen publiceert het Duitse Fielmann haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 1,43 miljard euro. Dit is licht meer dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 1,39 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Fielmann in beeld plus taxaties 2018

aandelenanalyse

De analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 170 miljoen euro. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 2,01 euro. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 26,62.

Actuele koersdoelen nabij de 49 euro

Hauck & Aufhauser, DZ Bank en HSBC gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Fielmann ' nu rond de 4,49 miljard euro. Het aandeel Fielmann was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf oktober vorig jaar staat het aandeel Fielmann 27 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 49 en de 77 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 143 procent hoger.

Om 10.13 staat het aandeel 2,24 procent hoger op 53,5 euro.

Historische beurskoersen Fielmann

aandelenanalyse fielmann

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.