Henkel zwakke groeibroeder binnen sector

Diverse analisten hebben onlangs een adviesrapport voor Henkel uitgebracht, dat begin mei nog goede resultaten boekte en een van de belangrijkste kandidaten lijkt om haarverzorgingmerk Wella over te nemen van Procter & Gamble . De consensus voor het aandeel is licht positief, maar het opwaarts potentieel voor de koers lijkt beperkt mede doordat analisten Henkel tot een van de zwak.

Koopwaardig

Bernstein Research heeft zijn ‘outperform-advies’ voor Henkel herhaald en hanteert daarbij een koersdoel van 111 euro. Nu de groei van ’s werelds acht grootste cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten in 2014 een dieptepunt bereikt lijkt te hebben, rekent analist Andrew Wood voor het lopende jaar op een verbetering. De belangrijkste reden hiervoor is het hogere groeimomentum van de Amerikaanse markt. Henkel blijft wel tot de twee zwakste van de acht behoren, aldus Bernstein Research.

Ook Joh. Berenberg, Gossler & Co is met een ‘buy-advies’ ook positief over het aandeel. De analisten hebben hun koersdoel opgetrokken van 113 euro naar 120 euro, omdat zelfs verzadigde markten als Europa en de VS volgens de analisten tot 2016 nog goede mogelijkheden bieden voor een verdere groei. Door positieve valuta-effecten en de recente overnames in Australië hebben de analisten hun verwachtingen voor de winst per aandeel voor 2015-2017 verhoogd met 2-3%.

Neutraal

Morgan Stanley schrijft in zijn analistenrapport dat Henkel dankzij de groei en marge voor was- en schoonmaakmiddelen een goede groei zal realiseren. De Amerikaanse zakenbank hanteert voor het aandeel een ‘equalweight-advies’ met een koersdoel van 103 euro.

Concurrentiedruk

Goldman Sachs heeft het advies voor Henkel op ‘sell’ staan. Volgens analist Mitch Collett wil Henkel middels innovaties in huishoudelijke producten de toegenomen concurrentie willen aan gaan. Maar de analist rekent erop dat de concurrentiedruk desondanks zal aanhouden, vooral in de belangrijkste markten voor het bedrijf.

Consensus Henkel

De consensus voor Henkel is licht positief. Momenteel staan er 4 verkoopadviezen uit, tegenover 13 houd- en 11 koopadviezen. Kijkende naar recent gepubliceerde analistenrapporten mag gesteld worden dat het sentiment neutraal is.

De koers van het aandeel is de afgelopen week aanzienlijk gedaald, maar desondanks is het verwacht rendement nog altijd negatief. Met een gemiddeld koersdoel van 102,50 euro verwachten analisten dat de koers met nog eens 6% gaat dalen.

Koersdoelen die recent zijn afgegeven liggen echter wel veelal aanzienlijk boven het gemiddelde. De bandbreedte voor deze koersdoelen is 103 euro tot 122 euro, wat een verwacht rendement oplevert van maximaal 10,6%.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V..
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.