Analisten zetten PostNL in de schijnwerpers

PostNL heeft de afgelopen dagen diverse opwaarderingen gekregen. Zo heeft kredietbeoordelaar Moody’s zijn outlook voor het postbedrijf verhoogd, terwijl Rabo Securities het aandeel op zijn favorietenlijst heeft geplaatst. Daarmee is het sentiment rond PostNL verbeterd en zien analisten gemiddeld voldoende koerspotentieel.

Moody’s heeft op 17 juni zijn outlook voor zowel PostNL als TNT Express verhoogd. De verwachtingen voor PostNL zijn verhoogd van ‘stabiel’ naar ‘positief’, met een Baa3 rating.

Dit is onder meer vanwege de nieuwe methode waarmee de aangepaste schuld wordt berekend, maar ook omdat de operationele winstgevendheid van het bedrijf is verbeterd dankzij de succesvolle implementatie van herstructureringsinitiatieven.

Verder wijst Moody’s op de afname van de nettoschuld en de intentie om de schuld verder terug te brengen middels de opbrengsten uit het belang van TNT Express . Moody’s verwacht de verkoop van dit belang in de komende 12-18 maanden.

PostNL op favorietenlijst

Rabo Securities heeft PostNL op 18 juni op zijn ‘Conviction Buy ’ lijst gezet. Volgens de analisten is het postbedrijf beter in staat om de lagere rente en de regelgeving van de toezichthouders in zijn bedrijfsvoering te verwerken.

Daarnaast wijst Rabo Securities erop dat PostNL goed gepositioneerd is om te profiteren van de gunstige vooruitzichten voor e-commerce, terwijl aandeelhouders door de verkoop van het belang in TNT over 2016 volgens de analisten een dividend van circa 8% tegemoet kunnen zien.

Zodoende heeft Rabo Securities ook het koersdoel voor PostNL opgetrokken tot 6,25 euro.

Consensus PostNL

Mede dankzij de adviesverhoging van Rabo Securities is de consensus voor PostNL positief. Er staat momenteel slechts 1 verkoopadvies uit, tegenover 6 houd- en 12 koopadviezen. Daarbij komt de consensus overeen met adviezen die recent voor het aandeel zijn afgegeven.

Het gemiddeld koersdoel is wel iets lager dan de koersdoelen die recent zijn afgegeven. Gemiddeld zien analisten met een koersdoel van 4,81 euro een opwaarts potentieel van 18,9%, terwijl recente koersdoelen rond de 6 euro liggen en daarmee een verwacht rendement impliceren van 45%.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V..
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.