Analisten noemen Amazon fors ondergewaardeerd

Amazon wist de markt onlangs positief te verrassen met zijn kwartaalcijfers. Waar beleggers rekenden op een verlies, presenteerde de Amerikaanse online retailer juist een solide winst. Analisten hebben mede daarom hun verwachtingen voor het aandeel massaal omhoog bijgesteld, terwijl de al overwegend positieve adviezen zijn gehandhaafd.

Amazon maakte op 22 oktober bekend dat over het derde kwartaal een winst is geboekt van 79 miljoen dollar, of 17 dollarcent per aandeel. Een jaar eerder werd over dezelfde periode nog een verlies geboekt van 437 miljoen dollar of 95 dollarcent per aandeel. Het betekende voor de Amerikaanse retailer het derde kwartaal in een jaar tijd dat er een winst in de boeken werd geschreven.

De goede cijfers waren vooral te danken aan het snijden in de kosten, terwijl het bedrijf zijn verkoop in Noord-Amerika zag stijgen. In de grootste afzetmarkt voor Amazon steeg de omzet op jaarbasis met 28,3% tot 15,01 miljard dollar.

De grote kartrekker was echter de clouddivisie Amazon WebServices (AWS), dat op jaarbasis de omzet zag toenemen met 78% tot 2,09 miljard dollar. AWS heeft nu meer dan 1 miljoen actieve klanten die gebruikmaken van de servers die Amazon aan hen verhuurt en verwacht wordt dat dit in de komende kwartalen alleen maar verder zal toenemen.

Uiteindelijk kwam de totale omzet van Amazon op jaarbasis 23,2% hoger uit op 25,36 miljard dollar.

Voor het lopende vierde kwartaal, dat traditiegetrouw door de feestdagen belangrijk is voor Amazon , verwacht de Amerikaanse retailer een omzetgroei van 14-25% op jaarbasis tot 33,50-36,75 miljard dollar.

Koersdoelverhogingen

Analisten zijn positief verrast door de cijfers die Amazon heeft gepresenteerd. Zo schrijft effectenhuis Robert W Baird dat zij nu verwachten dat Amazon in de komende twaalf maanden de markt zal verslaan. Mede daarom hebben zij het koersdoel verhoogd van 705 dollar naar 775 dollar, terwijl het advies is blijven staan op ‘outperform’.

Andere koersdoelverhogingen die de afgelopen dagen zijn doorgevoerd voor Amazon:

 • Axiom Capital: Koersdoel verhoogd van 650 dollar naar 727 dollar, advies gehandhaafd op ‘buy’
 • Morgan Stanley: Koersdoel verhoogd van 740 dollar tot 750 dollar, advies gehandhaafd op ‘overweight’
 • Goldman Sachs: Koersdoel verhoogd van 680 dollar naar 760 dollar, advies gehandhaafd op ‘buy’
 • Credit Suisse: Koersdoel verhoogd van 720 dollar naar 777 dollar, advies gehandhaafd op ‘outperform’

  Consensus Amazon

  De consensus voor Amazon is bijzonder positief. Geen van de analisten hanteert momenteel een verkoopadvies, terwijl er 3 houd- en 11 koopadviezen zijn afgegeven. Daarbij mag opgemerkt worden dat het sentiment rond het aandeel zeer positief is.

  Het gemiddelde koersdoel dat analisten de afgelopen dagen hebben afgegeven ligt rond 750 dollar, wat op het huidige koersniveau een verwacht rendement genereert van 22,7%.

  ValueSpectrum News wire: +31 084-0032-842
  news@valuespectrum.com

  Copyright analist.be B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.